EiYnA RaIhaNah

EiYnA RaIhaNah

About Me

My photo
aku akn bhgia bile insan2 aku syg bahagia..)

Monday, September 17, 2012

PILU RASA HATI BILA ENGKAU TIADA D SISI

B..kenapa kita harus melalui liku2 ni!!b knape p'akhiran p'hubungan kita harus sebegini..beratnya dugaan beratnya penderitaan yang harus saya tempuh selepas k;hilangan b,,ape dosa saya??apa kesalahan saya sehingga sebesar ini hukuman saya harus lalui??b tahu ke awak saya lemah xkuat tanpa awak dsisi..
penderitaan hari2 saya tanpa awak b..hampir2 nak gila saya lalui semua perjalanan pepisahan nie,,sakit hati ni seksa hati ni tak siapa tahu b!!penderitaan ni beban ni saya tak mampu nak pikul dalam usia saya semuda ni b,,5tahun kita bsama lalui suka duka!!susah senang!!sakit saya ada awak dan sakit awak saya yang merawat!!tapi sekarang semua kasih sayang antara kita tiada lagi..
xmampu saya nak luah kat siapa b!!hanya pada ALLAH tempat saya mengadu dan memohon dpulangkan b sekali lagi buat saya jaga..
tahu ke b seksa hari2 saya!!kebiasaan tiba hari baru bila bangun n buka mata melihat dunia..mesej dari b saya terima!!tiba waktu petang bjumpa hari2 kita!!memadu kasih dtepian pantai..bahagia kita b!!masa tu xde kawan2 pun tanpa hanya kita bdua dah cukup mlegkapkan hidup kita...
masih ingtkah b!!dalam sthun usia phubungan kita..saya dari yang seorang insan yang tidak tahu apa itu erti 'TUDUNG'..tapi bila bersama b saya mgenali batas2 wanita,,saya djaga seperti seorang puteri..dan masa tu pelbagai dugaan dalam hubungan kita..masih ingatkah b susah payah kita memohon restu dari keluarga kita b..
sehingga nak masuk 2tahun pkenalan dan aidilfitri laa pertemuaan saya yang pertama dengan family b..dan ingtkah b apa yang saya lalui tapi untuk b saya harus kuat,apa2 pun saya belakangkan dan kuatkan diri saya dengan kesabaran!!hinggasyukur ALHAMDULLILAH restu memihak kepada kita..dalam masa 4tahun kita mamadu cinta kita dan dberi restu suci dari kdua2 family tanggal 3.32011..lagi 3hari masa tu mama saya nak g menunaikan fardu umrah..wakil dari b..mak dan abah bertandang je rumah!!
diaorang mnyatakan hasrat hati kita b!!dengan cara baik b menyunting saya!!dwakilkan orang tua b..mama sebelum berangkat ke tanah suci mama merestui untuk kita meneruskan lagi pehubungan cinta kita dengan ikatan pertunangan!!
walaupun hanya didalm majlis merisik bahagia masa tu kita b..semua ibu2 dan bapak2 saudara saya ada mdnga tentang hubungan kita!!dan semua bekenan dan myukai b malah yang nak support kita bertunang dalam masa cepat dan meneruskan perkhwinan pun ada..masih ingtkah b masa tu b??
dan dalam majlis merisik itu mak menyarung kan sebentuk cincin djari saya tanda pendahuluan saya dah dimiliki b,,walau bukan dengan lafaz ijab kabul lagi..sebentuk cincin itu tanda pendahuluan sebelum mama pulang umrah..lupakah b ngan masa tu b???selesai jer majlis merisik selepas 3hari tanggal 6.mac.2011..mama ke tanah suci,,,,kita sebagai anak mgiringi mama n salam dhulurkan sebelum mama melangkah kaki ke tanah suci masih ingtkah b ape mama ucapkan pada kita b!!!tapi kata2 itu biarlah ALLAH sahaja yang mgathui...
selepas 2mggu mama pulang..akibat keletihan ptunangan kita terpaksa dtunda dari 1.april ke 22,april..walau masa tuh iklas cakap hati memang sakit majlis kene tunda,,tapi hati ini faham situasi mama yang mungkin masih penat menunaikan ibadah dan yang baru pulang dari mencari rezeki dari lautan nun jauh dsana..
dan pada tanggal 22,april tu,,hari rabu..berjalanlah majlis kita walaupun keadaan simple tapi syukur majlis kita cukup2 meriah...
dan pada hari bahagia tu jugak saya menerima sebentuk lagi cincin tanda diri saya dah terikat dengan ikatan pertunangan..tahu ke b hati saya masa tuh??demi ALLAH b..laju airmata mgalir b syukur ke hadrat ilahi saya dmiliki dan lelaki yang saya miliki itu insan yang paling saya sayang n kasihi sangat2..tiada ucapan yang dapat dluahkan b bsykurnya saya ke hadrat ilahi,,,
dan dalam masa bertunang nie jugak kita sama2 slow2 prepare untuk majlis kawen kita!!!hinggakan dah hampir 60% daa siap barang2 kawen kita..dan kita bakal dnikahkan pada 22.6.2012..bertemakan betol2 raja sehari warna kuning amanah arwah abah mintak kita sarungkan d majlis bahagia kita..arwah nak saya dan b dsandingkan dalam warna draja..itu amanah arwah,,sayang sangat arwah kat b!!!adekah b masih ingat semua tu b??
dan lagi 3bulan kita nak memasuki gerbang perkhawinan jugak laa!!kita sekali lagi duji dengan dugaan n ujian!!kita sama2 xkuat masa tuh b...kita sama2 ikut hati..kita terjatuh dengan godaan sehingga melibatkan campur tangan family..dan akhirnya terjadi sebuah perpisahan..MASYAALLAH..semudah ini b perpisah berlaku dalam hubungan kita sedangkan 5tahun kita membina kebahgiaan ni dan xsmpai msa 5jam kita terpisah.....tahu ke b ape yang terjadi dengan saya selepas perpisahan kita??sakit saya!!penderitaan saya b..tapi saya xpernah myalahkan b n siapa2 dlam ape yang berlaku pada hubungan kita..semua saya serah kepada ALLAH SWT..dan memohon padanya dpulangkan b sekali lagi b buat saya jaga n perbaiki kesilapan masa lalu...sayang nya saya kat b!!
b..walau sebesar kuman dosa saya mohon ampunkan dan halalkan kesalahan2 saya!!saya memohon b berikanlah saya kesempatan untuk saya m'jelaskan agar bisa b fahami ape yang terjadi..tak pernah saya t'lintas selepas kehilangan b untuk saya mduakan cinta kita..kerna saya dah berjanji..sampai mati hanya cinta kita saya kenali dan hanya b yang sentiasa d hati saya....
mengapa b mhilangkan diri b??katakan lah salah saya b..sehingga b hancurkan separuh hidup saya b..adekah b fikirkan semua ni!!
iklas b kesakitan yang teramat saya lalui ngn perpisahan hubungan kita b...:(

No comments:

Post a Comment